Dnes se musím podělit o recepis od holek z pořadu Herbář! :)
Jsem jejich velkým fanouškem, mám obě jejich knihy a musím říci, že i díky nim jsem se rozhodla ve svém životě něco změnit! :)
Z prvního dílu Vaříme podle Herbáře jsem se vyzkoušela už tolik receptů, že se o ně musím pomalu začít dělit :)
Recepis s mangoldem mě opravdu zaujal. Dříve jsem o mangoldu nevěděla vůbec nic a v současné době na něj nedám dopustit! Na zahradě už má své místečko :) Mám několik barevných variací, ze kterých se dá vykouzlit takováto dobrota!
Mangold sám o sobě dokáže nahradit špenát, takže se výtečně hodí jako příloha, či do těstovin nebo jen tak na bagetkuuu :)))))
Ingredience:
6 velkých listů mangoldu
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
1 velká vícezrnná bageta
Postup:
1. Začneme mangoldem, který si rozdělíme na listy a řapíky.
2. Listy spaříme na 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté je vyndáme a zchladíme v míse se studenou vodou. Z vychladlých listů vymačkáme vodu a necháme trochu oschnout.
3. Řapíky nakrájíme na kousíčky.
4. Rozpálíme si pánev s trochou olivového oleje, na něm osmahneme řapíky. Často mícháme asi 7 minut.
5. Přidáme 1 stroužek slisovaného česneku a chvilinku společně smažíme.
6. Závěrem přidáme nasekané listy spařeného mangoldu, chvilku prohřejeme, stáhneme z plotny a dochutíme solí a pepřem.
7. Podáváme s opečenou bagetou, kterou si potřeme hezky pěkně jako topinku, česnekem :)))))
Za mě vynikající :-)))) a Tomínovi to taky chutnalo! :)
Taková chuťovka se nejvíce hodí k lehké letní večeři, k posezení s přáteli či jen tak na chuť u telky!
Ahooooj
To je nadhera :) !
OdpovědětVymazatMas to vse vzdy tak krasne :) !