Domácí cizrnová pomazánka neboli hummus

Přináším dlouho očekávaný recept na domácí hummus. Domácím věcem se opravdu nic nevyrovná. :))))

Existuje opravdu řádka receptů na tuto domácí cizrnovou dobrotu. Klasika je připravována spolu se sezamovou pastou - Tahini. Bohužel jsem neměla čas připravit si pastu domácí, do zdravé výživy nebyla cesta, tak jsem se obešla bez ní. :) Cizrnu jsem vařila den předem, nejprve 6-8 hodin namočila a poté tak hodinu a půl vařila do změknutí. 


300g vařené cizrny
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvé bylinky (tymián, bazalku, oregano)
římský kmín
šťáva z půlky citronu

Postup je opravdu prostý. 

Všechny ingredience jsem vložila do mixéru a dohladka je rozmixovala. Jestli se stane, že bude směs příliš hustá, přidejte trochu obyčejné vody, ale počítejte s tím, že bude potřeba pomazánku dochutit. 

Hotovou směs zakápněte olivovým olejem a uchovávejte v lednici. 

Chutná skvěle s čerstvým pečivem a zeleninou. :) 







0 komentářů:

Okomentovat