Zdravé bramborové placky s domácími povidly

Tohle je ovšem dobrota jako blázen :)

Miluju suprácký bramborový placky od maminky, která je má od svojí maminky a ta zase od té svojí.. a tak to pokračuje dál a dál :D Akorát je to taková česká klasika, která se zdravým jídlem nemá moc společného, ale nebojte se, že bych si je už nikdy v životě nedala, to zase neee..to víte, že dám!!! :D Jsou totiž nejlepčejší!!!

Ale abych si mohla tuhle ňamku dopřávat častěji, vytvořila jsem si vlastní recept, kterej taky není k zahození, třeba ho budou jednou dělat i moje dětičky :D

Jdem na to!

Uvaříme si 300g brambor, které vaříme ve slupce a ještě horké je po uvaření oloupeme. Počkáme až vystydnou a poté je na hrubo nastouháme :) přisypeme celozrnnou mouku, trochu soli a 2 lžíce olivového oleje a jedno vajcoš.  Na závěr tam frknem lněné semínko :) všechno vypracujem do super hmoty, ze které se udělá šiška a na vále se z ní odkrajují kousíčky. Kousíčky se pak parádně vyválí na placky! K tomu všemu nám pomáhá váleček a naše kámoška celozrnná mouka :)))

Blížíme se do finále - rozpálíme pánev a díky tomu, že v těstu máme olivový olej, tak restujem na suchoo. Jestli si myslíte, že to budou suchánci, tak to vůbec, placky jsou křupavoučký a druhý den jsou super vláčnýýýý :) 

Doladíme to těma domácíma povidlama.. slast! 





0 komentářů:

Okomentovat